Er zijn tal van bekende upgrades en modificaties beschikbaar voor oude VW busjes, afhankelijk van de behoeften en wensen van de eigenaar. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Motor upgrades: Veel VW-busjes hebben de originele luchtgekoelde motor, maar er zijn verschillende upgrades mogelijk. Een populaire upgrade is het installeren van een krachtiger en efficiënter watergekoeld motor, zoals de Subaru EJ20, EJ22 of EJ25. Een andere optie is de installatie van een turbocharger om het vermogen te verhogen.
 2. Schijfrem conversie: De originele trommelremmen kunnen soms onbetrouwbaar zijn, vooral als het gaat om het afremmen van het voertuig bij hoge snelheden. Een conversie naar schijfremmen verbetert de remprestaties aanzienlijk.
 3. Stuurbekrachtiging: Veel oude VW busjes hebben geen stuurbekrachtiging, waardoor het sturen van het voertuig bij lage snelheden vermoeiend kan zijn. Een conversie naar stuurbekrachtiging maakt het rijden van het voertuig veel comfortabeler.
 4. Ophangingsupgrades: Een upgrade van de ophanging kan helpen om de rit van het voertuig te verbeteren en het meer wendbaar te maken. Populaire upgrades omvatten het installeren van verstelbare schokdempers, sway bars en urethane bushings.
 5. Interieur upgrades: De originele VW-busjes hadden vaak een eenvoudig en basic interieur. Eigenaren kunnen upgraden naar moderne stoelen, tapijt, geluidssystemen en andere comfort- en gemaksvoorzieningen.
 6. Carrosserie-upgrades: Verschillende carrosserie-upgrades zijn beschikbaar, zoals het vervangen van het dak door een pop-top dak voor extra hoofdruimte en een slaapruimte. Ook kunnen er verschillende stylingopties worden toegevoegd, zoals spoilers, grills en bumpers.

 

 1. Stoelen: Vervang de oude, versleten stoelen door nieuwe, comfortabele en stijlvolle stoelen. Er zijn veel aftermarket stoelen verkrijgbaar die specifiek zijn ontworpen voor VW busjes, zodat je een stoel kunt vinden die past bij je persoonlijke stijl en comfortbehoeften.
 2. Tapijt: Vervang het oude tapijt door nieuw tapijt in een kleur die past bij het interieur van je VW busje. Er zijn veel verschillende soorten tapijt verkrijgbaar, van standaard tot hoogwaardig, en in verschillende kleuren en materialen.
 3. Geluidssysteem: Upgrade het standaard geluidssysteem naar een modern systeem met Bluetooth-connectiviteit, een touchscreen en krachtige speakers. Dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit en meer entertainmentmogelijkheden tijdens het rijden.
 4. Dashboard: Upgrade het dashboard met moderne elektronica en display units. Veel VW busjes hebben oude, analoge meters, maar je kunt upgraden naar een digitale display of een multifunctioneel display voor een moderne look en functionaliteit.
 5. Opbergruimte: Voeg extra opbergruimte toe aan het interieur van je VW busje. Dit kan worden gedaan door het installeren van planken, kasten of lades die passen bij het interieur van je busje. Zo kun je meer spullen meenemen tijdens je roadtrip en ziet het interieur er ook nog eens netjes uit.
 6. Verlichting: Vervang de standaard interieurverlichting door modernere LED-verlichting voor een helderder en energiezuiniger licht. Je kunt ook sfeerverlichting toevoegen om het interieur van je VW busje een unieke sfeer te geven.